FAQ

Too Hot to Handle speelt disco & dance classics; jaren 80-90 t/m heden. Wij doen dit in een formatie van 7 personen t/m 12 personen afhankelijk van wat U wenst.
Wij spelen in een tijdsbestek van 4 uur 1, 2, of 3 sets. Voor de techniek geldt een tijdsbestek van 5 uur met ook als maximum tot 01:00; en dit is exclusief de opbouw en het afbreken.

Ook wij hebben met  de veiligheid en Arbo wetgeving te maken, dus mochten de uren meer zijn, geheel afhankelijk van de situatie zullen we soms genoodzaakt zijn met extra crewleden te werken, en kan er een meerprijs gelden of dient er voor een overnachting(en) zorg te worden gedragen.

1. HOE LANG DUURT DE OP- & AFBOUW?”
In de regel zijn wij 1 uur voor aanvang van het feest klaar met de opbouw en een eventuele sound-check. Mochten de gasten eerder komen dan willen ook wij graag op tijd klaar zijn met onze opbouw en eventuele sound-check. Niets is zo onprofessioneel voor een feest dan wanneer de gasten binnenkomen en men nog aan het werk is. Hier zijn echter extra kosten (zogenaamde wachturen) aan verbonden. Onze technici komen, afhankelijk van de grote van het feest +- 2,5 a 4 uur voor de tijd dat wij speelklaar moeten zijn op locatie om uit te laden en op te bouwen en soms een eventuele sound-check uit te voeren. Wij willen van te voren de logistiek met u doorspreken om onnodige verrassingen te voorkomen, wij denken hierbij aan; laden en lossen voor de deur, is er een lift (hoe groot is deze), zijn er trappen (hoeveel treetjes en hoe breed is de trap); we komen niet op een locatie spelen waar zand- en grindpaden zijn en volledige trappen, dat absoluut niet te doen is omdat ons materiaal zwaar is en moet kunnen rollen, tillen is te zwaar. Na afloop hebben wij ongeveer 1,5 – 2 uur nodig om af te breken.

2. HET PODIUM.

Het is geen “must” om een podium te plaatsen, echter als er meer dan 250 mensen in een kleine ruimte staan, moeten de achterste mensen op hun tenen gaan staan om iets te kunnen zien. Onze basisband met 7 mensen komt het best tot z’n recht op 5 x 6 mtr, kleiner kan maar dan graag in overleg. Het spreekt voor zich hoe kleiner hoe meer het ten koste gaat van de Show. Voor de grote Too Hot to Handle band (max 11 personen) willen we graag een podium van 8 x 6 mtr, ook hier geld, mocht zich de locatie niet lenen voor een groot podium, graag overleggen. Aan bieden zijde van het podium dient een vrije ruimte van 1-1,5 mtr te zijn voor het plaatsen van licht en geluid.

3. HOEVEEL STROOM IS ER NODIG?
Wij hebben 1 vrije groep krachtstroom nodig 32 Ampere, 380V, of 2 vrije groepen van 230V 16 Ampere. Voor kleinere optredens is een krachtstroom van 32A voldoende. Alle aansluitingen binnen en straal van 10 mtr rondom het podium.

4. ETEN EN DRINKEN VOOR DE BAND
Wij vragen (en ook dat kan per optreden verschillen) standaard 9 gezonde warme maaltijden. Als wij bijvoorbeeld om 21:15 beginnen met spelen willen wij om 20:00 eten; dus 75 min voor het optreed moment; dan hebben genoeg tijd om te eten en ons om te kleden. Onder een gezonde warme maaltijd bedoelen wij: vlees of vis, pasta, rijst aardappeltjes of frietjes, groente en of een salade. Drinken moet aanwezig zijn vanaf dat de techniek op komt bouwen tot het moment waarop de techniek weer weggaat. Op het podium moeten altijd 7 grote flessen Spa Blauw staan, indien de band groter is; meer flessen. Uiteraard horen daar nog 2 flessen bij voor onze techniek. De kleedruimte is bij Too Hot to Handle (welke met name uit meiden bestaat) belangrijk om een plek te hebben voorzien van een spiegel waar de dames zich kunnen omkleden en opmaken en waar uiteraard ook de jongens zich ook kunnen omkleden en hun kledingtas kunnen neerzetten.

5. HOE LANG SPEELT DE BAND?
Als basis en afhankelijk van het soort feest en de indeling van de avond spelen we 1, 2 of 3 sets tussen 21:00-01:00 in een tijdsbestek van 4 uur. Meer dan 3 x 45 minuten spelen wij niet daar dat ten koste gaat van de  Energie level en de Show. Als we 2 sets spelen zijn deze maximaal 70 min per set. In uitzonderlijke gevallen spelen we 1 set van 90 min.
Mocht de avond zich afspelen tussen 20:00 – 01:00  of zelfs later kunnen wij een DJ inboeken, uiteraard zal er een nachtgage voor de geluidsmensen in rekening worden gebracht, zij zullen immers langer zullen moeten blijven. Er is heel veel mogelijk en wij denken graag met u mee omdat flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel staat. Na onze ervaring van ruim 20 jaar weten wij feilloos de avond naar een hoogtepunt te brengen, ook hier delen wij graag onze knowhow met u![/vc_column_text]

6. VERZOEK,- & OPENINGSNUMMERS.

Natuurlijk houden wij rekening met de verzoeknummers, net zoals met nummers die men niet wil horen. Een openingsnummer kan door ons gespeeld worden mits wij op tijd een opname daarvan ontvangen en het enigszins in ons genre past.

7. PAUZEMUZIEK OF DJ.

Wij hebben altijd pauzemuziek bij ons, deze wordt d.m.v een iPod afgespeeld, er bestaat ook een mogelijkheid je eigen iPod mee te nemen met jouw/jullie favoriete muziek zodat je precies dat hoort wat je wilt horen, en nog een leuke en blijvende herinnering aan de avond kan behouden. In sommige gevallen kiest men voor een DJ die of hetzelfde genre van de band speelt of juist totaal anders, ook hier hebben we fijne ervaringen mee en kunnen we de juiste DJ voor het juiste feest aanraden.

8. KLEDING

Wij willen graag van te voren weten om welk feest het gaat daar we ons qua kleding aanpassen aan de gelegenheid. Je vindt ons op Gala feesten in Gala kleding of in chique zwarte of witte kleding. In sommige gevallen spelen in een nette spijkerbroek, na gelang wat men wenst.

ZIEK BAND LID.

We hebben wel vaker gehoord dat een band afbelt ivm ziekte; dat is bij ons in ruim 20 jaar nog nooit gebeurd en zal nooit gebeuren; daar Too Hot to Handle op voor elke muzikant professionele invallers heeft.

10. WAT ZIJN DE KOSTEN VAN DE BAND?
Het is moeilijk om 1  vaste prijs te geven daar we met verschillende bandformaties werken; 7-11 mensen,  de logistiek, en dus extra uren op de locaties te maken hebben, de omvang van een feest; zijn er 250 mensen of 2500 mensen, wat nemen we dan extra aan licht en geluid mee, wel of geen DJ, zijn er parkeerkosten, is het in Nederland of  buiten Nederland, eventuele kosten voor een overnachting etc etc.
Na een telefonisch onderhoud sturen wij u graag een offerte toe.